TERVEYDENHOITAJA tiedottaa

Turun kaupungin Opiskeluterveydenhuolto tiedottaa                               22.8.2022

 

 

 

Opiskeluterveydenhuolto tuottaa lakisääteisiä ennaltaehkäiseviä perusterveyshuollon palveluja toisen asteen opiskelijoille. Opiskeluterveydenhuollon tehtäviin kuuluvat lakisääteisten terveystarkastusten ja kansallisen rokotusohjelman järjestäminen ja toteuttaminen, avovastaanottotoiminta sekä monialainen yhteisöllinen ja yksilöllinen opiskeluhuolto.


Terveydenhoitajan tavoittaa puhelimitse ja Wilman kautta. Avoimet vastaanottoajat aukeavat 1.9.2022 alkaen. Avoimet vastaanottoajat ovat oppilaitoksissa klo 8.30-10.00 välillä. Keskitetty opiskeluterveydenhuolto palvelee ajanvarauksella. Lääkäreiden vastaanotot toimivat ajanvaruksella.

 

Kaikkia oppilaitoksia palvelee myös keskitetyn Opiskeluterveydenhuollon ajanvaraus- ja neuvontanumero 02 266 1570 ma-to 8-14.00 ja pe 8-13.00. Chat-palvelun kautta voit saada yhteyden keskitetyn opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajaan. Chatin kautta voit esimerkiksi saada terveyspalveluja, neuvontaa tai varata ajan. Mikäli asiasi vaatii pidempää yhteydenottoa tai tarkempaa palveluntarpeen arviointia, terveydenhoitaja voi tarvittaessa soittaa sinulle. Chat on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8–12. Chat vaatii vahvan tunnistautumisen verkkoasiointiin nettipankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.  

 

 

Opiskeluterveydenhuollon vastaanotoilla on maskisuositus.

 

 

Miten toimitaan, kun opiskelijalle tulee koronavirukseen sopivia oireita?

Suosittelemme, että opiskelija ei mene kouluun oireisena. Lieviä virusinfektion oireita voi seurata kotona.

 

Koronavirustestit

Voit testata onko sinulla koronavirusta antigeenikotitestillä.

 

Suosittelemme, että menet terveydenhuollon koronatestiin, jos

 

Milloin voi palata kouluun?

Jos on saanut positiivisen tuloksen kotitestistä tai terveydenhuollon koronatestistä, voi palata kouluun, kun

Kuten muissakin virusinfektioissa, myös koronassa tartuttavuus vähenee nopeasti oireiden alkamisen jälkeen. Jälkinuha tai -yskä voi jatkua pitkäänkin tuoreen hengitystieinfektion jälkeen.

 

Koronaan liittyvä ohjeistus https://www.turku.fi/korona

 

Koronaan sopivissa oireissa menetellään em. ohjeiden mukaisesti. Testaa itsesi koronatestillä aina ennen opiskeluterveydenhuoltoon tuloa, mikäli oireesi sopivat koronaoireiksi. Mikäli testi on positiivinen ja tarvitset neuvoja tai olet epävarma tilanteesta, ota yhteyttä Opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajaan puhelimitse. Positiivisen koronanäytteen jälkeen, mikäli oireet pahenevat, otetaan yhteyttä terveysasemalle tai Turun koronaneuvontapuhelimeen p. 02 266 2714.

 

Opiskelijan sairastuessa kesken päivän ei tarvita terveydenhoitajan arviota vaan hän voi lähteä kotiin luvan saatuaan. Lyhyet poissaolot hoidetaan omalla/huoltajan ilmoituksella oppilaitokseen kunkin oppilaitoksen käytäntöjen mukaan. Sairaslomatodistuksia kirjoitetaan Opiskeluterveydenhuollosta pääsääntöisesti vain tarvittaessa työharjoittelua varten

Turun Opiskeluterveydenhuolto